Filosofie
 
 

 PERSONAL (MENTAL) TRAINING

Individuele begeleiding - een spoedcursus gerichte levenskunst - kan een welgekomen hulpbron zijn voor wie houvast zoekt, voor wie op korte tijd grote stappen vooruit wil zetten of voor wie iemand kan gebruiken om met afstand naar zijn of haar issues te kijken. Tijdens zo'n begeleidingstraject nemen we zowel concrete situaties onder de loep, als meer algemene worstelingen (stress, zelfontplooiing, communicatiestoornissen, persoonlijkheidskenmerken, copingstrategieën, piekergedachten, relaties,...).

Uiteindelijk is elke dag een nieuwe kans om met een propere lei te beginnen.

Kanttekening: de kans is groot dat de stap naar persoonlijke ontwikkeling en begeleiding pas gezet wordt wanneer er iets moét veranderen. Bijvoorbeeld bij een identiteitscrisis door verlies van werk of verlies van een naaste, of als de conflicten in familiale en professionele relaties te zwaar worden. Het ontwikkelingsproces dat volgt zal tijd nodig hebben en kan bij momenten pijnlijk zijn, al was het maar omdat ons ego ervan langs krijgt. In de drukte van het bestaan opteren we liever voor de vertrouwde en gemakkelijke status quo zolang het kan, zelfs als we beseffen dat zelfontplooiing en bewustzijnsverruiming ons op lange termijn goed zouden doen. Sommigen slagen er echter in om zelfkennis op te bouwen en aan reflectie te doen voor de grote levensvragen opduiken. Des te beter natuurlijk. Maar het is dus volstrekt normaal, in zekere zin zelfs logisch, dat de 'pijnlijke' stap naar zelfbevrijding pas gezet wordt als de andere pijn te groot wordt zoals bij een relatie- of midlifecrisis (je hebt alles bereikt waarvan je droomde - de top van Maslow zijn piramide - en je vraagt je af: is het dit nu?). Wanneer je er ook aan begint: beter laat dan nooit.

 Hoe, wat, waar?

De eerste sessie is gratis. Als er een klik is, zijn we nadien klaar om samen op stap te gaan. Dat kan letterlijk als jouw voorkeur uitgaat naar buitensessies, en anders zetten we ons binnen: in Gent (Frederiks werkplek), of elders in de Benelux (je betaalt dan gewoon de extra uren die erbij komen). Via Zoom kan natuurlijk ook (behalve de eerste sessie). Eén bijeenkomst duurt plusminus een uur.

Voorbeelden van hinderlijke emoties en gedragingen: controledrang, schaamte, schuld, spijt, angst, stress, eenzaamheid, jaloezie, irritatie, frustratie, langdurige rouw, woede, perfectionisme, impulsiviteit, egocentrisme, wantrouwen, naïviteit, erkenningszucht, pessimisme, onzekerheid, verslaving, slachtofferdenken, gelijk willen hebben, pleasegedrag, faalangst, ongezonde levensstijl, verbittering, besluiteloosheid, overbezorgdheid, neerslachtigheid, piekeren, futloosheid, statusangst, consumptionisme, opgejaagdheid, etc... Schrappen wat niet past!

We halen er tot slot graag Confucius bij. 'Niets van wat ons overkomt is erg, als we er lessen uit trekken en er de vruchten van plukken'. En Dabrowski zei ook al dat 'crisismomenten fases zijn in het leven die persoonlijke groei kunnen triggeren'.

 

Je kan Frederik bereiken via mail (frederik @ levenslessen.be) of tel (0474 279 557).

VOORBEELDEN VAN ISSUES
 
KOSTPRIJS / SESSIE